2010 m. rugpjūčio 17 d., antradienis

FARŠIRUOTA SALDŽIOJI PAPRIKA...

...prikimšta malta kalakutiena ir suguldyta ant daržovių...Nes šiltnamiuose ir nešiltnamiuose sunoko paprikos, tokios labai tikros ir kvapnios...


Reikia:
4 vidutinio dydžio saldžiųjų paprikų;
500 g maltos kalakutienos;
1 kiaušinio;
šaukšto manų kruopų;
šaukšto grietinės;
druskos, maltų pipirų, lauro lapų, pipirų žirneliais;
2 - 3 šviežių morkų;
2 - 3 šviežių bulvių;
1 svogūno;
skiltelės česnako;
gabalėlio sviesto ar aliejaus.

Į maltą mėsą įmušti kiaušinį, įdėti manų kruopų, grietinės, padruskinti, pagardinti maltais pipirais ir gerai išmaišyti. Palikti šaltai bent pusvalandžiui.
Paprikas nuplauti, išpjauti viršūnėles ties koteliu ir gerai išvalyti vidų. Prikimšti maltos kalakutienos.
Morkas ir bulves nuskusti ir supjaustyti kubeliais.
Puode įkaitintame aliejuje ar svieste pakepinti smulkiai kapotą svogūną ir česnaką. Suberti morkas ir dar šiek tiek patroškinti. Suberti bulves ir ant viršaus "susodinti" paprikas. Užpilti vandens, įberti druskos (ar sultinio kubelį), lauro lapų, pipirų žirnelių, uždengti dangčiu ir pamažu užkaisti:


Užvirus, ant mažos kaitros troškinti 30 - 40 minučių.
Daug kas gamina kaip balandėlius, į įdarą deda ryžių. Aš siūlau tokį būdą. Manų kruopos suteikia maltai mėsai neišpasakyto minkštumo ir purumo...:) Kartais į maltą mėsą įmaišau smulkiai supjaustytos ir pakepintos rūkytos šoninės. Taip pat labai skanu...

4 komentarai:

  1. O skaniausia būtų, jei tas paprikas suvyniotumėt į foliją kaip atskiras dovanėles ir į orkaitę. Gaunasi žymiai geriau nei troškinti puode.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū už nuomonę, žinom ir šį būdą. Tačiau mums mielesnis šitas, sultingesnis, kai daržovės kartu su sultiniu prisigeria paprikų aromato ir skonio... :) Beje, paukštiena išverda daug greičiau nei įprasta mėsa, tad troškinti ilgai netenka.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kai tik susiruošiau farširuoti paprikas, mano turgely buvo išpirktas kalakutienos faršas, o mėsininkas buvo išėjęs namo :/ Tai gaminau su malta vištienos filė ir jaučiu, kad būtų buvę geriau su ryžiais šiuo atveju, nes gavos sausokai.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Žiūrint, koks buvo jautienos ir vištienos santykis. Šiaip, vištiena taip pat puikiai tinka ir neturėtų būti sausa. Jai jautienos buvo didesnioji dalis, gali būti. Tačiau, jei dėjot manų ir leidot pabrinkti, labai sausai neturėjo būti. Galima dalykas, kad su ryžiais būtų buvę tas pats.

    AtsakytiPanaikinti