2011 m. gruodžio 14 d., trečiadienis

MARINATAS VIŠTIENAI

... su tamsiuoju cukrumi "Farinas". Gardžiai pamarinuojantis visą vištą arba atskiras jos dalis, pvz., sparnelius, kuriuos galima kepti ir lauke, ant grotelių.
Mūsų keletą kartų išbandytas ir įvertintas...


Reikia:
apie 1 kg paukštienos gabaliukų (šlaunelių, sparnelių ar nedidelės vištelės);
50 g cukraus Farinas (arba tamsaus cukraus su melasa);
2 šaukštų garstyčių (aš mėgstu angliškąsias, grūdėtas, bet tinka ir "Dijon");
4 šaukštų baltojo vyno (arba baltojo vyno acto);
4 šaukštų alyvuogių aliejaus;
2 šaukštelių paprikų miltelių;
2 - 4 skiltelės sutrinto česnako;
1 smulkiai pjaustytos aitriosios paprikos (arba rupiai maltos džiovintos aitriosios paprikos pagal skonį);
žiupsnelio juodųjų pipirų;
druskos pagal skonį.

Dubenyje sumaišykite marinatui skirtus produktus. Vištienos gabalėlius sudėkite į maišelį ir supilkite marinatą (galite marinatą užpilti ant dubenyje suguldytų gabalėlių, tik tuomet dubenį teks karts nuo karto pakratyti) arba visą viščiuką gerai apipilkite marinatu ir įtrinkite.


Mažiausiai pora valandų palaikykite vėsiai, maišelį ar dubenį retkarčiais pakratydami.




Kepkite 200 laipnių kaitros orkaitėje.
Vištiena, pabuvojusi salstelėjusiame marinate, linkusi šiek tiek svilti, todėl kepant, pradžioje pridenkite folijos lakštu, o atidenkite tik prieš pabaigą, kad tinkamai apskrustų...



Šaltinis Dan Sukker receptai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą