2013 m. gegužės 8 d., trečiadienis

KEPTA MARINUOTA STRIMELĖ

... Švedišku stiliumi. 


Dar vienas labai gardžios strimelės arba Baltijos silkės receptas. Šitų žuvelių "užplaukimas" tuoj baigsis, todėl jei tik yra galimybė, kviečiu jų paskanauti.
Šį kart strimelė, pavoliota ruginiuose miltuose ir iškepta svieste, o paskiausiai, užpilta saldžiarūgščiu marinatu su daržovėmis. Tokios atsivalgyti neįmanoma, skani be galo, be krašto :)



Reikia:
apie 1 kg šviežių išdorotų strimelių
rupių ruginių miltų
druskos ir maltų pipirų pagal skonį
sviesto kepimui

marinatui:
600 ml vandens
150 g cukraus
100 ml acto (9%)
keleto laurų lapų
žiupsnio pipirų grūdeliais
šaukštelio garstyčių grūdeliais
vieno žvaigždinio anyžiaus
2 raudonųjų svogūnų
2 morkų

Žuvį įtrinkite druska, pipirais ir palikite trumpam pasimarinuoti.
Paruoštas strimeles pavoliokite ruginiuose miltuose ir iškepkite svieste (kepkite neilgai, tik kol perkeps ir kaskart prieš dėdami į keptuvę kepti kitas, vis įdėkite truputį sviesto. Jei labai svyla, šiek tiek sumaišykite su aliejumi). Sudėkite į dubenį ar indą, kuriame marinuosite.

Marinatui vandenį užvirinkite, sudėkite prieskonius, pusžiedžiais supjaustytus svogūnus ir riekelėmis supjaustytas morkas. Pavirkite keletą minučių, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Atvėsinkite, išimkite anyžių ir dar šiltą užpilkite ant keptų žuvų. Galutinai atvėsus, padėkite nakčiai į šaldytuvą. Skanaus!

Šis marinatas švediškai saldžiarūgštis :) Jei toks nelabai patinka, cukraus ir acto naudokite pagal skonį...

Adaptuota pagal Swedish food

2 komentarai:

  1. Nuziurejau receptuka, jei tik vyras grizdamas is pajurio parves strimeliu, butinai bandysiu :-)

    AtsakytiPanaikinti